Huhtikuussa hurjimmat kutoivat nauhoja

Kehrääjän vuoden haasteiden ei ollut tarkoitus hankaloitua tasaisesti, mutta näin on nyt näemmä päässyt käymään. Toukokuussa palataan hieman helpommille urille.

Langan tarkoitus on tulla käytetyksi, tosin monille kehrääjille vyyhtikin on jo kaunistus. Kokeneet kehrääjät ovat kokeilleet kenties neulomista, Rukkikuiskaajan lempitekniikka on kinnasneulominen käsinkehrätystä langasta. Mutta historiallisesti lankaa on eniten käytetty juuri kankaiden kutomiseen. Ja siksi onkin kutkuttavaa nähdä kuinka omat langat käyttäytyvät.

Päivin käsinkehräämät ja kasvivärjäämät langat pääsivät pirtanauhaksi, kuten hänen kirjeestään voi lukea. Myös taidekudontaan päästiin käsiksi, hienoin lopputuloksin. Hienoa, että haaste vaikutti myös vähän kiperältä, oppimisen näkee silmissä.

Myös Raija innostui pirtanauhan kutomisesta ensimmäistä kertaa. Langat ovat käsinkehrätyt ja kasvivärjätyt. Pirtanauhasta tulikin yllättävän suosittu kokeilukohde, vaikka tekniikka asettaakin paljon vaatimuksia langalle.

raija_mikkonen_pirtanauha

Helenan kehrääjien ryhmä Sotkamon kansalaisopistosta siirtyi kangaspuiden äärestä oksanhaarojen pariin. Kuulemma innostus oli suuri ja kyllähän sen näkee näistä mahtavista lopputuloksista.

Rukkikuiskaajaa kuumotti päästä kokeilemaan minikokoisen kankaan kutominen. Loimi viritettiin pahvin varaan yksisäikeisestä villasta, jossa oli hieman kasvivärjättyjä sävyjä. Kutominen tapahtui verkkopitsineulalla ja vei yllättävän paljon aikaa. Lopuksi valmis kangas (vasen kuva) huovutettiin kuumassa vedessä ja lopputuloksena oli pienen pieni pala tiivistä sarkakangasta (oikea kuva). Yksikään loimilanka ei katkennut, kuteet kylläkin senkin edestä.

Jäikö harmittamaan, ettei itse ehtinyt kokeille näitä taidekudonnaisia? Kaikkia Kehrääjän vuoden haasteita saa mielellään kokeilla myös vähän jälkijunassa ja tuloksista voi laittaa viestiä tänne Rukkikuiskaajaan. Samoin, jos jonkun kudokset jäivät puuttumaan.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s