Kuinka kamalan ihania toukokuun lankoja!

Jos Kehrääjän vuoden toukokuun haaste olisi leipä, siinä olisi mukana puolet petäjäistä. Haasteena oli kokeilla erkinvilloja, kaksoisleikkauksia, kierrätyslankaa ja kaikkea muuta korin pohjalta. Rukkikuiskaaja on itse ollut aina hyvinkin innoissaan tällaisista langoista, jotka koettelevat materiaaliltaan kehrääjän taitoja. Ja kuinka taitavia kehrääjiä onkaan riveissämme! Syntyneet langat on mainittu ihaniksi, kamaliksi tai ihanan kamaliksi.

Petra ehti ensimmäisenä kokeilemaan jämävillojen ja -lankojen kehräämistä. Hän huomasi saman minkä monet muutkin: karstamyllyssä tällainen sekoitus näyttää mahtavalta ja lankana vielä ihmeellisemmältä. Haastavan materiaalin lisäksi hän on kokeillut langan tuplakertaamista.

Raijan langassa melkein onkin puolet pettua, sillä taiteellisessa (ja hieman sumeassa) kuvassa on naavasta sekä langanpätkistä kehrättyä lankaa. Lankaa kuulemma syntyi 10 grammaa ja laadultaan sopii hyvin lahjapaketin naruksi. Tämä lanka täytyy joskus kokeilla itsekin!

ivi kirjeessä paljastuu, että aina ei hänelläkään onnistu kehräykset täydellisesti. Kummallista, kun meillä muilla aina kyllä menee nappiin… (Strömsössä ei ole vielä kehrätty, kuinkakohan sujuisi?) Mutta epäonniset ovat päässeet kierrätykseen ja langat ovat aivan taivaallisia.

Soili linkitti blogiinsa Villasta langaksi, jossa jo maaliskuussa on julkaistu kokeilu kierrätyslangan kehruusta. Blogimerkinnässä kuvat puhuvat sanojen sijaan, voitte näistä kauniista maisemista nauttia pidempäänkin. Ja löytyyhän sieltä myös paljon onnistuneempia nokkoslankoja kuin täältä Rukkikuiskaajasta.

Sanskin blogitekstissä Rukki ja rautapadan pula-aika ei ole missään nimessä harmaata ja ankeaa. Kierrätyskuiduista tehdyt langat ovat hämmentävän kauniita. Erityisesti ihastuttaa, että erikoinen materiaali on saanut kokeneen kehrääjän tekemään erikoislankoja, joissa pompulat loikkivat villisti. Puhumattakaan suloisien mohairvuohien pomppimisista!

Helena keräsi Sotkamon kansalaisopiston kehrääjien kokemukset pitkään kirjeeseen. Kuitusekoitusten kanssa on ainakin ollut hulvattoman hauskaa, mukaan mahtuu niin kissankarvoja kuin poniakin.

Rukkikuiskaaja itse ei ehtinyt mukaan haasteeseen, mutta varastojen kätköistä löytyy muutamia kuvia kierrätyslankakokeiluista. Karstasin silkkijätettä suomenlampaan kanssa ja neuloin sukat varpaista alkaen. Nyt kun vielä raaskisi ottaa sukat käyttöön, esimerkkien joukossa ne eivät kenenkään varpaita lämmitä. Ja onhan Rukkikuiskaajan virallinen maskotti, Edmund the Tweed bunny, tehty pesunkestävästä tweed-langasta. Tavattavissa aina kun allekirjoittanutkin.

silkkijatesukat

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s