Itsepäinen oinas ja kuin kalat vedessä

Tähtiin kirjoitetun kehruuhaasteen toisessa osiossa asteltiin eläinradalla kalojen ja oinaan merkeissä.

Rukkikuiskaaja valotti suunnitelmiaan jo edellisessä koosteessa ja tarkoituksena oli kehrätä kalojen värisistä villoista lankaa kirjoneuletta varten. Rukkikuiskaaja kertoo:

”Tässä tuotokseni maaliskuun ja huhtikuun haasteeseen. Värit ovat hieman kalalliset, mutta kun nuo topsit aina yllättävät lopputuloksillaan, niin siniruskeasta tulikin hyvin punainen. Valkoinen lanka on hieman harmahtava, koska villa on kainuunharmaasta. Kampasin valkoisen villan huolella ja sitten huolimattomasti kehräsin siitä aivan liian ohuen säikeen. Värillisestä topsista piti sitten tehdä kohtalotoveri.  Molemmat ohuet säikeet on kerrattu lenkkikertauksena kolmisäikeiseksi. Neulotut oinaansarvet on tehty 3 mm puikoilla ja virkatut 3,5 mm koukulla. Pikkupusseilla on leveyttä n. 10 cm verran, käyttötarkoitus vielä hieman mystinen. En olekaan ikinä ennen tehnyt kirjoneuletta tai -virkkausta itse kehrätyistä langoista.”Rukkikuiskaaja2

Rukkikuiskaaja_lanka

 

 

Sanski osallistui tässä osiossa molempiin alkuvuoden haasteisiin. Kauris-Vesimies -osioon syntyi lapaset ja kynsikkäät, joissa on  kauriin väri,  sekä vesimiehen tyrskyjä ja veteen heijastuvia värejä.

Sanski01

Kalat-Oinas -osiossa  hän valmisti korun. Korun langoissa on käytetty veden värejä sinistä ja turkoosia, ja oinaan hengessä  itsepäistä punaista ja mustaa. Keltainen ja vaaleanvihreä puolestaan tulevat keväästä. Oinas on itsepäinen, siksi Sanski kokeili miten kierteet menevät kun kertaa eri tekniikoita.  Sanski kertoo ”Ovatko langat oinaan lailla vai soljuvatko toistensa lomaan kuin kalat. Eksyi tuonne langan sekaan kehrättyinä myös helmiä. Eli lisää itsepäisiä elementtejä rajoja rikkovasti ja tähtiin kurkottaen.”

Sanski02

Villabaretti-Soilin mielestä kalat ja oinas -aihe tuntui ensin vaikealta lähestyä. Osion aluksi hän kertoo vain parsineensa ihanan lemmikin villapeittoon puremia reikiä (Erittäin kannatettavaa! Muistakaa huoltaa ja helliä villaisia tekstiilejänne!). Kalojen-kuukautena maaliskuussa hän teki erilaisia verkkoja https://villabaretit.wordpress.com/2018/03/ ja huhtikuussa sekoituksia koiransa karvoista https://villabaretit.wordpress.com/2018/04/ ”Kiiltokarvakaverini on syntynyt huhtikuussa, joten sehän liittääkin tämän touhun kohdalleen!” kertoo Soili.

TaijaSelina puolestaan värjäsi suomenlampaan villaa ja kehräsi kalojen hengessä veden värisiä lankoja. Oinas-osioon puolestaan syntyi vyyhti Oxford Down -rotuisen lampaan itsepäisestä ja vahvasta villasta. Lisätietoja löytyy TaijaSelinan omasta blogista osoitteesta: https://colorblindyarns.blogspot.fi/2018/05/kehraamista-taivaan-merkeissa-huhtikuun.html

31739938_10156223932688798_1563600079812558848_o

Mie, Kehruu-Hellu, kerroin suunnitelmistani ja innoittajastani taiteilija Reidar Särestöniemestä jo edellisen koosteen päätteksi. Yllätyksekseni huomasin kehrääväni aivan uudella tavalla. Kehräsin säiettä Jäämeren mieleeni tuovIMG_20180316_120456asta karstalevystä, kertasin sitä yhteen vähän vaikka minkä aiemmin kehräämäni säikeen kanssa ja aloitin neulomisen heti, kun oli mitään kehrättävää. Ja kun lanka loppui, kehräsin lisää. Sain aikaan nämä seitsemän neliötä. Reidar Särestöniemen maalaukset ovat tyypillisesti neliön muotoisia. Kaikissa neliöissä on 36 silmukkaa, mutta koko vaihtelee langan paksuuden vuoksi.

 

 

 

IMG_20180513_104420

Nyt ollaan jo hyvän matkaa asteltu härän ja kaksosten mailla. Kuhiseeko päässä ideoita ja hyrisevätkö rukit jo? Minulla härkä yhdistyy erikoisten mytologisten aasinsiltojen vuoksi sateenkaareen ja kaksonen puolestaan voi merkitä, että tekee jotain kaksi kappaletta…Mutta se jää nähtäväksi!

Aikaa on kesäkuun loppuun saakka, kuulemiin!

Terveisin Kehruu-Hellu

Kategoria(t): Kehruuhaaste 2018. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s