Skorpioni ja jousimies päättävät Tähtiin kirjoitetun kehruuhaasteen

Niin tuli Tähtiin kirjoitettu kehruuvuosi päätökseensä ja uuden vuoden härkätietä on jo hyvän matkaa kuljettu.

Villabaretti-Soili nimesi skorpionin tutkijaksi, epäilijäksi ja draamanrakastajaksi ja näissä merkeissä hän jatkoi nokkostutkimuksia.Pisteliäs nokkonen muokkautuu hänen käsissään kuiduksi ja langaksi, josta hän on virkannut pieniä kappaleita ja nyt myös kutoi kangasta. Ottipa hän kuituihin lähikontaktia mikroskoopillakin  ja tutki lyhyiden nokkosenpätkien kuitupitoisuutta.  Niistä kuiduista, joista oli vaikeaa saada aikaiseksi lankaa, syntyikin paperia!

Jousimiehen Villabaretti-Soili nimesi suunnittelijaksi. Pimeään vuodenaikaan hän villabarettisoilikehräsi valkoista villaa, josta suunnitteli kutovansa palttinaa kangaspuissa. Jousimies taitaa olla myös loppuunsaattaja, kun keväällä aloitettu itsekehrättyjen lankojen jämistä tehty huivi sai laajennusta.
Jämävillaa kehräytyi myös värttinällä, josta Villabaretti-Soili kertoo kutoneensa liikuttavan pipon joulukorttiin: ”Tämä tervehtiköön jousimiehen nykyaikaisena nuolena.”

Kiitokset Villabaretti-Soilille ahkerasta osallistumisesta, luovasta toiminnasta ja tiedon jakamisesta!

 

 

TaijaSelina on loppuvuoden pimeässä kehrännyt helppoa harmaata ja loppu on myös alku, kun on aloitettu ja purettu pois ja tulevat suunnitelmat hautuvat mielessä. Aloitetusta ja pois puretusta työstä hän sanoo viisaasti ”Totesin, että kehräysprosessi oli tämän langan osalta tärkein. ”

Siinä onkin kehräysharrastuksen hienous! Monissa muissa käsityötekniikoissa on usein mielessä jokin tavoite kuten vaate tai muu käyttötekstiili, ja muut ihmiset saattavat kyselläkin käsityötä tekevältä, mitä siitä tulee.  Minua tämä vähän rajoittaa, kun joskus tuntuu, ettei uskalla aloittaa ennen kuin on selvät suunnitelmat.  Mutta kun kehrää, silloin tekee lankaa – ja se on ihan riittävästi. Tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta sen kanssa, että Tähtiin kirjoitetussa kehruuhaasteessa nimenomaan yllytin osallistujia käyttämään itse kehräämiään lankoja. Minulle tämä lähestymistapa antoi kuitenkin aivan uusia näkökantoja ja yllättävää rentoutta. En ole tämän vuoden aikana kehrännyt järin suuria määriä, mutta löytämisen ja luomisen iloa olen kokenut roppakaupalla. Olen penkonut aiemmin kehräämieni lankojen varastoja ja kuitukätköjäni  ja antanut suunnitelmieni lähteä liikkeelle niinkin satunnaisista seikoista kuin tähtimerkkien nimistä. Ja haasteen innoittamana olen  toiminut tarvittaessa nopeasti ja saanut aikaan monenlaista, mistä on iloa pitkään.

Tässä viimeisessä osiossa skorpioni toi minulle myrkkynsä vuoksi mieleen veren, ja siitä poimin värin. Minulla kuitenkin sattui olemaan vain vaaleanpunaista villaa, joten karstasin sekaan vähän särmää erilaisilla tummilla kuiduilla ja silkkilankajätteellä. Ja koska jousimies voi olla myös Amor eli Cupido, joka ammuskelee nuoliansa rakkauden tähden, niin virkkasin sydämen. Ja jos joku oikein käytännönläheinen alkaa inttää, mikä tämä sydän on tai mitä siitä tulee, niin vastaan että se on jo valmis – se on sydän, koska kukapa ei sydäntä tarvitsisi.

sydän.jpg

Vielä on luvassa onnen lahjojen sattumanvarainen jako, kunhan saan palkinnot koottua ja arvat heitettyä. Päivitän tulokset tänne, kunhan homma on hoidettu!

 

Kategoria(t): Kehruuhaaste 2018, Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s